Ezért annyira elterjedt a szilikon karkötő

A sport világában a különféle kiegészítők igen fontosnak bizonyulnak, legyen az kosárlabda, foci, tenisz vagy épp golf. Manapság egyre több sportoló viseli a szilikon karkötő megannyi színű darabját és változatát. Amerikában például ez legalább már egy évtizede divatosnak mondható, főleg a kosarasok körében. A nagy sztárok a fontosabb meccseken mindig szívesen viselték azt a szilikon karkötő típust, ami épp passzolt a mezzel vagy valami jelentőséggel rendelkezett. Sokan például azt vették fel a döntőben, amin rajta volt a győzelemért járó trófea miniatűr változata. Mások pedig a szilikon karkötő használata mellett akkor döntöttek, amikor ezzel szerették volna kihangsúlyozni a mez, cipő vagy épp a könyök- és csuklóvédő színét. Természetesen a szilikon karkötő a fociban és a golfban is népszerű, és ott is nagyjából ezekkel a szerepekkel bír. Vannak persze olyan szilikon karkötő fajták, amiket rengeteg sportoló egyfajta kabalaként hord, hogy az majd szerencsét hozzon nagyon megmérettetések előtt. Ez a 21. században egyre inkább megfigyelhető jelenség. Temérdek alkalommal lencsevégre kapták a kamerások, ahogy meccs előtt vagy pontszerzés közben az adott csapat sztárja megpuszilja ezt az egyszerű eszközt. A szilikon karkötő tehát gyakran igen fontos szereppel bír bizonyos sportokban. Nem is csoda hát, hogy a rajongók is szívesen vásárolják meg ezt az esztétikus terméket. A babonák mellett azonban a szilikon karkötő jóval többet is jelenthet. Itt említést érdemel a szín, ugyanis ez az a tulajdonság, ami egyfajta szimbólumként működik. A nagyobb filmcsillagok a gálák közben azt a színű darabot hordják, ami egy nemesebb célt, érdeket képvisel. Nem egyszer lehetett látni például a vörös szőnyegen, hogy a férfiak és a hölgyek is rózsaszín eszközt viseltek a csuklójukon. Ez a szín ugye ez esetben a mellrákra hívta fel a figyelmet. Ez azért mondható hatásosnak, mert ugye az Oszkár vagy épp a Golden Globe a világ legnézettebb filmes eseménye közé tartozik, ezért mindenki láthatja, hogy épp Leonardo DiCaprio vagy épp Anne Hathaway milyen szilikon karkötő mellett döntött, és ezáltal épp mit képvisel. Világos hát, hogy ez a tartozék rengeteg esetben sokkal többet jelent, mint ahogy azt az ember gondolná. Természetesen Magyarországon is megvehető ez, és nem kell órákat keresgélni ahhoz az interneten, hogy a potenciális vevő ráleljen a tökéletesre. Megannyi olyan internetes bolt, webshop van, ahol ez a produktum olcsón megvehető, elképesztően sok színben. Rövid keresgélést követően biztosan meglesz az, ami árban, nívóban és egyéb téren is kifogástalannak mondható.
Hirdetés

A diéta hatása negatív is lehet

Az egészséges életmód mindenkinek központi szerepet kell betöltsön az életében, azonban nagyon sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni ezt a területet. A celab.hu oldalra kattinva számos hasznos tanácsot és területet ismerhet meg ebben a témában. Az egészséges étkezés esetében például sokan nem figyelnek arra, hogy a mozgásra is hangsúlyt kell fektetni. Nyilván nem kell feltétlenül olyan gyakorlatokat végezni, amelyek kifárasztják az embert, de egy relaxáló jóga vagy fitness teljesen felszabadítja az egyént. A celab.hu nagy hangsúlyt fektet a diétára is. Nagyon sokan azt gondolják, hogy fogyni csak úgy lehet, ha megvonják maguktól az ételt. Ez azonban több kárt csinál, mint amennyi segítséget nyújt. A diéta egy életmódváltást jelent, amit alaposan ki kell dolgozni és nemcsak az étkezést foglalja magában. A bőséges folyadékbevitel mellett a rendszeres mozgás és a kiegyensúlyozott lelki állapot is központi szerepet töltenek be. A celab.hu oldalon mindent meg lehet találni ebben a témában. Utána olvashat a Feng Shui hatásának, eltanulhatja a jóga lényegét, a fogyókúrás folyamatokba is betekintést nyerhet, ráadásul megismerheti a természetes gyógymódok hatásait is. Mindegyiknek fontos szerepe van a hétköznapokban, de csak azután lehet nekikezdeni bármelyiknek is, miután megismerte az eljárást. Mivel a legtöbb nő esetében a diéta hatása jelenti az egyik legnagyobb kérdést, ezért nagyobb hangsúly kerül erre a témára. Mint ahogy azt már említettük, a plusz kilóktól nem úgy kell megszabadulni, hogy semmit nem eszünk, vagy csak naponta egyszer. Sokkal jobb hatása van annak, ha többször táplálkozunk, de kisebb adagokat. Nyilván az sem mindegy, hogy mit eszünk. A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása remek választást jelent mindenkinek, de e mellett a testmozgásról sem szabad megfeledkezni. A diéta hatásai mindenki számára a testsúly csökkenése kell legyen. Ez elérhető egészséges módszerek által is, hosszú távú eredménnyel, vagy hirtelen, drasztikus megoldásokkal is, mely főként az étel megvonását jelenti. Igyekezni kell csökkenteni a zsír és szénhidrát tartalmú ételeket, és ezekből fogyasztani többet. A diéta hatása, abban az esetben, ha nem okosan és szakértelemmel lett elvégezve a folyamat, akár negatív is lehet. A folyamatos gyengeség és fáradékonyság az éheztetés miatt egyáltalán nem jelent jót senkinek, sőt, gyakran mentális gondok is felmerülhetnek. Ezek elkerülése végett érdemes olyan diétát választani, amelyik egészségesen segít hozzá a fogyáshoz és hosszú távú eredményhez vezet.

Deréktámasztó párna mindenki kényelméért

Ki ne tapasztalta volna már a derékfájást vagy a gerinc panaszokat? Aki irodában dolgozik és egész nap egy helyben ül, annak bizonyára ez nem új dolog. Azonban az idősebbek is gyakran panaszkodnak erre. A deréktámasztó párna nagy segítséget jelent ezen a téren, ugyanis sok esetben meg is előzheti vele a derékfájást. Ez azért jó, mert nem kell megvárni, míg a helyzet annyira súlyos lesz, hogy folyamatos fájdalomra kell ébrednie. A szóban forgó derékpárnát egy új-zélandi gyógytornász fejlesztette ki és napjainkban számos gyógytornász kedvenc kiegészítőjévé vált. A deréktámasztó párna segít abban, hogy egyenesen üljön, ezáltal megelőzi a derékfájást és a gerinc egyenességét is. A gerincferdülés is kellemetlen panaszokkal járhat nemcsak gyerek, hanem felnőtt korban is. Éppen ezért meg kell tenni mindent, amivel enyhítheti a tüneteket és a megfelelő görbületet biztosíthatja. Aki sokat ül autóban a munkája miatt, az nyugodtan használhatja a vezetés során. Irodaszékbe, fotelba vagy egyéb helyeken is könnyen használható. A deréktámasztó párna színe fekete, tehát elegáns és senkinek sem tűnik majd szembe. A vászon, cipzáras huzat levehető gond nélkül, ha épp ki szeretné mosni. Egy olyan tépőzár van rávarrva, amivel egyszerűen rögzíthető a székekhez vagy bármilyen üléshez. Egy másik hasznos készülék, ami javítja az egyének életminőségét, a járóbot. Azonban ez nem egy akármilyen bot, hiszen összecsukható, és a magassága is állítható. Az idősek számára tökéletes kiegészítő, elvégre amellett, hogy praktikus és kevés helyet foglal, természetesen segít a stabil járkálásban is. Az is előfordulhat, hogy egy fiatalabb egyénnek van erre szüksége, mert épp balesetből épül fel, vagy valamilyen terápiát végez, és még nem elég erős ahhoz, hogy segítség nélkül járkáljon. Az összecsukható járóbot számukra is kitűnő kiegészítőnek minősül. Mivel a bot magassága állítható, egyetlen modellt lehet megvásárolni, ami mindenkinek megfelel. A hangtompítós botvéggumi pedig gondoskodik arról, hogy senki ne érezze magát kellemetlenül, amikor a saját botját hallja kopogni a parketten vagy bárhol máshol. Összecsukva csupán 31 cm hosszúságú. Terhelhetősége 100 kg, a súlya pedig roppant könnyű, hiszen mindössze 350 g. Nem jelent tehát megterhelést a táskában cipelve sem. Mivel közelednek az ünnepek, érdemes meglepni a szülőket vagy nagyszülőket egy olyan kiegészítővel, aminek valóban hasznát veszik. A járóbot pontosan ilyen ajándéknak minősül, tehát biztos lehet abban, hogy a pénzét olyan dolgokra költi, amelyek megkönnyítik a mindennapokat.
Hirdetés

A bowling nagyszerű kikapcsolódást nyújt

A zsúfolt hétköznapok alatt nem mindenkinek van ideje a szórakozásra, ezért a hétvégéket érdemes kihasználni. Számos lehetőség van arra a fővárosban, hogy kicsik és nagyok egyaránt kikapcsolódjanak. Az egyik közkedvelt időtöltés kétségtelenül a bowling, elvégre kortól és nemtől függetlenül mindenki élvezheti a közös szórakozást. Nem kell hetekkel vagy napokkal előre tervezni, hiszen ez a játék pontosan olyan, amit spontán is űzni lehet. Csupán össze kell szedni a csapatot és máris indulhat a móka! Sokan azt gondolják erről a játékról, hogy szerencsén múlik a siker, azonban fontos elmondani azt is, hogy sok gyakorlással rengeteget lehet javítani a teljesítményen. A bowling nemcsak a profik számára élvezetes időtöltés, hiszen a kezdőknek is kihívást jelent a golyó megfelelő elgurítása. Aki pedig úgy érzi, hogy még van, mit finomítani a technikáján, annak érdemes rendszeresen eljárni bowling meccsekre. Akár csapatban is lehet játszani, így a győzelem minden csapattag számára sikerélményt biztosít. A kisebbeknek is megfelelő kikapcsolódást jelent egy ilyen tevékenység, hiszen a felnőttek megtaníthatják őket a különféle technikákra. Ezáltal pedig remek közös, családi programot is meg lehet szervezni például egy vasárnap délután, amikor mindenki igyekszik kiélvezni a hétvége utolsó óráit. A bowling Budapest városában mindenkinek lehetőséget ad a szórakozásra, elvégre számos helyszínen elérhetők a pályák. Így hát senkinek sem kell majd a miatt aggódnia, hogy túl messze van az otthonától a szórakozás és inkább az otthon maradás mellett dönt. A Törökvész úti Hill Bowling Klub és Étterem azokat várja, akik szeretnének egy kiadósat és finomat enni a játék után, így nem kell vasárnap este a vacsora elkészítésével eltölteni az időt. A családos kiruccanások esetében mindenképp érdemes kipróbálni az étkezéssel egybekötött játékot. Ugyanakkor a főváros számos egyéb kerületében is elérhető egy profi, mindennel felszerelt pálya. A bowling Budapest másik gyakori választása a Dunakavics Bowling Klub a Nánási úton, a III. kerületben. Aki pedig még mindig nem találta meg az otthonához legközelebbi pályát, annak sem kell megijedniem hiszen a Dayka Gábor utcán vagy a Budafoki úton is felhőtlen kikapcsolódás és izgalmas bowling játszma várja a látogatókat. Amennyiben tehát szeretne egy közös tevékenységet a családdal, rokonokkal vagy akár a barátokkal, a bowling Budapest széles kínálata között rátalál majd a tökéletes helyszínre. Ha pedig céges csapatépítésről van szó, akkor sincs jobb program egy izgalmas játszmánál.

Sport: José Mourinho, a legenda

Egy futballklub sikere nagyon sok mindenen áll, vagy bukik. Elsősorban szükségeltetik egy jó adag tehetséges játékos, enélkül a legritkább esetben működik csupán a gépezet. Ez azonban még nem elég: a futball világa nem olyan egyszerű, mint amilyennek kívülről tűnik. A topcsapatok világsikerhez szokott, forintban nézve multimilliárdos játékosai ugyanis előbb, vagy utóbb mind-mind elérnek egy pontot, ahol szegények lesznek. No nem anyagi javakban, hanem motivációban. Ha már minden pénzt megkerestél, ha már minden kupát megnyertél, ha már végeztél a bajnokság elején, vittél haza BL serleget, ne adj Isten sikkere vezetted a csapatot egy Európva, vagy Világbajnokságon, akkor elfogynak előled a célok, és ez sajnos a játék képén is meglátszik. Ilyenkor jön a képbe egy edző, vagy ha úgy tetszik AZ edző. Jelen korunk trénerei közül pedig tagadhatatlanul az egyik legmegosztóbb, legkülönlegesebb (és még sorolhatnánk a legeket) José Mourinho, vagy ahogy az egész világ ismeri, a The Special One. Hogy honnan ez a cseppet sem szerény becenév? Hát természetesen saját magától kapta ezt a kitüntető megnevezést, ez is jól jellemzi Mourinho stílusát: a stílust, ami nem ismer mást, csak és kizárólag sikert. Ez a pályafutás pedig az ezredfordulóval vette kezdetét, amikor is José Sir Bobby Robson mellett lett másodedző a Benficánál, majd tudását tovább mélyítette van Gaal mellett a Barcelonánál, a két teljesen különböző mestertől pedig szinte mindent megtanult, ami a később sikereihez szükséges volt. S bár a rá következő évben szinte azonnal a Benfica edzője lett, nem alakíthatta a csapatot a saját szája íze szerint, így továbbállt a Leiria-hoz, ahol végre is hajtotta karrierje első bravúrját: a kiesés ellen küzdő portugál kis csapat a szezon közepére már a harmadik helyen állt. Ez azonban még csak a siker előszobája volt, hisz ezután jött a Porto, ahova a szezon közepén igazolt, és alig fél év alatt rendbe szedte a válságban lévő csapatot, kiváló nyári igazolásainak köszönhetően pedig a következő évben bajnok, kupagyőztes és UEFA-kupagyőztes lett a Porto, de még itt sem volt megállás: a 2003-04-es szezonban újra bajnokok lettek, sőt a Monacót legyőzve megnyerték a Bajnokok Ligáját. Ezután pedig jött a jéghegy csúcsa, a sikerek sikere: a Chelsea, amit 2004 és 2007 között irányított José és ahol örök kedvenccé vált. Hat trófeát nyert három év alatt, minden lehetséges kupát bezsebelt a PL-ben és minden hazai meccsükön veretlen maradtak, és ezzel megdöntötték a Liverpool 1978 és 1981 közti rekordját is. 2007-ben aztán Mourinho váratlanul elhagyta a csapatot és az Interhez igazolt, ahol ugyan egy picit több idő kellett a teljes sikerhez, de itt sem váratott magára sokáig: a 2009-10-es szezonban az Inter mindent megnyert, amit meg lehetett: bajnokságot, kupát, BL-t. A BL győzelem másnapján pedig bejelentette, hogy érkezik a Madridhoz, ami pályafutása legboldogtalanabb időszaka volt: igazi sikerre nem tudta vinni a királyi gárdát, a rajongók sem voltak vele megelégedve, így aztán három év után tavaly ismét visszatalált a gyökereihez, a Chelsea-hez. Ahhoz a Chelsea-hez, ahol mindenki szinte istenként szerette és szereti, ahol minden támogatást megkapott és megkap, és akikkel mindössze két pontra vannak lemaradva a listavezető Arsenalhoz képest. Ahogy Mourinhot ismerjük, ez sem sokáig lesz így: biztos, hogy a mester előtt már semmilyen más opció nem lebeg, csupán a bajnoki cím. És ha valaki, hát ő sikerre vezeti a Chelseat. Újra.