Noha régóta él a köztudatban, hogy a négyévszakos autógumi tulajdonképpen semmire sem jó, valójában a kép ennél sokkal árnyaltabb.

Abban persze van igazság, hogy a négyévszakos az nyáron gyengébb teljesítményt nyújt, mint egy nyári gumi, illetve télen kevésbé birkózik meg a feladatokkal, mint a téli társai, ám jó pár szempontot figyelembe kell vennünk, hogy megtudjuk: tényleg nem felel meg nekünk egy garnitúra gumi egész évre?

Olvasva az ADAC négyévszakos abroncs tesztjét, az eredmény első pillantásra lesújtó, hisz az összesítésben legjobbnak ítélt abroncs is alig kettes osztályzatot kapott. Ám valóban célszerű-e az összesítést néznünk, amikor a megfelelő "papucsok" kiválasztásán törjük a fejünket?

Ha őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondjam: nem igazán.

A következő szempontok szerint osztályozzák ezeket a gumikat: mire képes havas úton, milyen tapadást (ezáltal milyen féktávot) tud nedves, illetve száraz aszfalton, illetve mennyire kopik maga az abroncs.

Itt pedig már meg is érkeztünk az első sarkalatos kérdéshez: valóban létfontosságú-e számunkra a téli gumi minőségével megegyező havas tudás?
Hisz ha jószerivel csak országon belül használjuk az autónkat, nem járunk vele évente többször síelni, vagy akár csak külföldre télen (különösképpen nálunk hidegebb országokba), akkor ennek a kérdésnek nincs akkora jelentősége, mint ahogy az elsőre tűnik.

Hiszen a valóban havas napok száma az utóbbi két évtizedben drasztikusan visszaesett Magyarországon. Azaz érdemes feltenni magunknak a kérdést: esetleg van arra lehetőség, hogy az évben azon az 5-15 napon, amikor valóban hólepel takarja az utakat, akkor esetlegesen ne üljünk autóba?

Ha erre igen a válasz, akkor már sokkal könnyebb dolgunk van, és könnyedén találhatunk olyan négyévszakos abroncsot, ami alig produkál rosszabb eredményeket száraz, illetve nedves talajon (és féktávokon), mint a nyári-téli társai.

Főképp érdemes megfontolni a négyévszakos garnitúrát, amennyiben nem autózunk sokat. Évi 5-15 ezer km megtétele esetén, némi kompromisszummal egy elég jó megoldás tud már lenni (egy márkásabb darab persze).

Abban az esetben azonban, ha nem akarunk kompromisszumokat kötni, akkor nem marad más választásunk: kénytelenek leszünk két garnitúra abroncsot beszerezni és évi két alkalommal cserélni, vagy cseréltetni azokat.