Mi az: ezzel kelsz, ezzel fekszel, a wc-re is magaddal viszed, de ha rosszul esik a padlóra, akkor búcsút inthetsz neki? Pontosan! Az okostelefonod.

Manapság már szinte mindenki okostelefonnal mászkál az utcán. Arról azonban sokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy ezek a sokszor méregdrága kütyük, mennyire sérülékenyek.

Miért nem strapabíró a mobilod?

A telefon gyártók általában a karcmentes kijelzőre fektetik a hangsúlyt, ami azonban csak tovább rontja a problémát, hogy maga a készülék egyáltalán nem rugalmas. Emiatt nincs semmi, ami elvezethetné az esésből származó energiákat és a telefon könnyedén reped, törik.

Hogyan védd meg a telefonodat?

Olcsó és magától értetődő megoldást jelentenek a telefontokok. Ezek a cuccok készülhetnek műanyagból, szilikonból, bőrből vagy akár fémből; ami közös bennük, hogy megvédik a mobilodat az esetleges sérülésektől.

Milyen tokot válassz?

Az elsődleges szempont a rugalmasság. Mindenképpen olyan tokot keress, ami képes elvezetni az ütésből származó energiát. Erre kifejezetten alkalmasak a szilikonból vagy gumiból készült tokok. Ha igazán extrém szituációktól tartasz, akkor pedig válaszd a fém erősítéssel rendelkező gumi tokokat.

Milyen más veszélyforrásoknak lesz kitéve a készülék?

Azt is érdemes átgondolnod, hogy milyen környezetben használod majd a telefont. Az ütések, esések csak egyetlen veszélyt jelentenek a sok közül. Ha építkezésen dolgozol például, akkor a szálló porral is számolnod kell. Érdemes lehet vízálló tokot keresned, ha gyakran ejted bele a telefonodat a kádba vagy wc-be.

Hogyan óvd meg a képernyőt?

Némelyik készülék már eleve karcálló Gorilla üveggel rendelkezik, ha azonban neked nem ilyen mobilod van, akkor párezer forintért vásárolhatsz rá fóliát, ami szinte észrevehetetlen és tökéletes karcálló réteget képez a mobilodon. Ezt elkészítik neked bármelyik mobil szaküzletben, de akár netről is megrendelheted.

Stílus és funkció egyszerre?

A telefontokok legfőbb feladata, hogy megvédjék a kütyüdet. Nem szabad megfeledkeznünk azonban a dekorációs értékükről sem. Mobiltok webshopokban több száz különböző dizájn közül választhatsz. Ez remek alkalom lehet, hogy személyre szabd a mobiltelefonodat és lenyűgözd a körülötted lévőket a stílusoddal.

Egy szó, mint száz: egy megfelelően kiválasztott telefontok nem csak erős védelmi bástya lesz, de remek társad is a mindennapokban.