A PlayStation korunk két legnagyobb konzolgyártó cége közül az egyik, és jelen állás szerint a PS4 az, amit a legtöbben szeretnek, köszönhetően a legújabb konzolnak, a PlayStation 4-nek. Természetesen a fejlesztések nem állnak le addig, amíg a legújabb konzol ki nem jön - ezért ismerhettük meg a 2016-ban a PlayStation 4 Pro, és a PlayStation 4 Slim-et.
Ezek a fejlesztések többnyire az eszköz hardverét érintették: aSlimesetében, az eredeti PS4 hardveréhez képest 40%-kal kisebb méretű, lekerekített sarkokkal és matt fényezéssel készül, legújabb verziói már metálos, arany-, illetve ezüst színben is kaphatóak.
A PlayStation 4 Pro konzol pedig az eredeti PlayStation 4 felújított verziójának is tekinthető, mivel erősebb hardverrel rendelkezik, mely lehetőséget biztosít a 4K felbontásra és a javított VR-teljesítményre, ezáltal pedig sokkal szebb, élethűbb karaktereket tud képernyőre vinni.
Elsősorban az emberi karakterekre fókuszáltak, mikor minél természetesebb, valósabbnak ható képek létrehozásán dolgoztak a PS 4 Pro esetében.
A játékosok ugyanis a történet szempontjából a legtöbb kritikát azzal kapcsolatban szokták megfogalmazni, hogy a főhőssel nem tudnak azonosulni.
Bár itt természetesen nem pusztán arról van szó, hogy hogyan néz ki egy szereplő, hiszen arra is szükség van, hogy az adott karakter háttértörténetét, motivációit, érzelmeit megismerjük.
Viszont ahhoz, hogy intenzívebben át tudjuk élni a játszott világot, és hogy vele tudjuk élni magunkat a karakter szerepébe, ahhoz sokban hozzátesz az is, hogy mennyire kidolgozott az adott szereplő grafikai szempontból.
A legújabb karaktereket most már úgy animálják, hogy a lehető legkidolgozottabb legyen a megjelenésük, kezdve a bőrtónusukkal, a szemükön át, a mimikáikig minden.
Ebből kifolyólag közelít a játék ahhoz, hogy inkább a filmélményekhez közelítsenek látványvilág szempontjából, csakhogy annál sokkal jobbak, hiszen a játékos irányítja a történéseket.
Ennek létrejöttéhez volt szükség az erősebb hardverre, mely biztosítja a 4K élményt.
Bár továbbra is érik kritikák a PlayStation 4-et és a hardverrevízióit – bár talán ez elkerülhetetlen, és soha sem lesz másképp.
A PlayStation ugyanis úgy hirdeti legújabb konzolját, mint a jövő játékát, mely már ma a lakásunkba költöztethető.
Ennek ellenére természetesen vannak olyan apró hibák, melyre csak akkor jönnek rá, amikor a készülék kikerül a használókhoz, és azok visszajeleznek, hogy valami nem stimmel.
Ilyen például az, hogy a multiplayer funkciók esetében a PS4 Pro-n többnyire minden tökéletesen fut, míg a többi készüléken ez nincs így.
A probléma ezzel csak annyi, hogy míg az a fél, akinek PS4 Pro-ja van, addig a másik oldalon, egy régebbi konzolt használó nem teljesen ugyan azt érzékeli. Ebből fakadóan nem egyenlők az esélyek a játékban.