Az iPhone készülékek javításakor leggyakrabban az a probléma, hogy sérül a kijelző, a hátlap, vagy hogy az akkumulátor elhasználódott. Az akkumulátorral kapcsolatban az Apple folyamatos fejlesztéseket eszközöl, így az iPhone szerviz igénybevétele csak akkor válik szükségessé, ha tényleg nem figyelünk oda az akkumulátor kímélésére, vagy ha már tényleg régóta használjuk a készülékünket.

Az összes tölthető akkumulátorra igaz az állítás, hogy egy idő után elhasználódik. Az iPhone legújabb készülékeiben (kezdve az iPhone 6-al), már lítiumion-akkumulátorok vannak. Ezek az akkumulátorok lehetővé teszik, hogy a készülék gyorsabban töltődjön, és hogy hosszabb ideig maradjon működőképes. Jelenleg ez a legfejlettebb és legmodernebb technika akkumulátorok terén.

Az akkumulátorok működésével kapcsolatban két kulcsfontosságú fogalmat ismerünk: az akkumulátor „üzemideje” és az „élettartama”. Az üzemidő azt az időtartamot jelöli, melynek elteltével ismét tölteni kell a készüléket, az élettartam pedig az az időtartam, mely elteltével szükségessé válik az akkumulátor cseréje.
Ilyenkor érdemes ellátogatni egy iPhone szerviz szaküzletbe, mert az akkumulátor élettartamának lejártával számos olyan probléma felmerülhet, mely bosszantóbb, mint pusztán az, hogy a készülék hamarabb lemerül, mint ahogy megszoktuk.

Az akkumulátor hosszabb távon megőrizhető, ha odafigyelünk a „kémiai élettartamára”.
Ez ugyanis a használat módjától is függ, hanem például a töltési ciklusok számáról is, valamint attól, hogy milyen alkalmazásokat használunk, hogy frissítettük –e a szoftvert, hogy odafigyeltünk –e arra, hogy készülékünket ne tegyük ki szélsőséges hőmérsékletnek, azaz nem felejtettük napon, vagy nem hagytuk kint a teraszon a téli éjszakában (az optimális hőmérséklet 16-22 fok lenne).

Ha az akkumulátor elöregedett, veszít az energiatároló képességéből, azaz romlik a kapacitása. A használók váratlan leállásokat tapasztalhatnak, hosszabb időbe telhet, mire egy-egy alkalmazás elindul, csökken a képkocka minőség, halványodik a háttérvilágítás, halkul a hang, a kamerafunkciók sem működnek tökéletesen.
Ezeknek együttese megnehezíti a telefonhasználatot, sok esetben bosszantóvá válnak, szélsőséges esetben használhatatlanná vélik a készülék.

Az iPhone 6 és 7-es készülékekben már van olyan program, mely az akkumulátor felügyeletét biztosítja a használók számára, azaz iOS ráadásul automatikusan kezeli is a gyöngülő akkumulátor olyan mértékű kilengéseit, mely a készülék váratlan leállását okozná.
Az iOS 11.3-as verziója már jelzi a használó számára, ha az akkumulátor csere esedékessé válik. Ekkor már valószínűleg érzékelni fogja a fent felsorolt jeleket, így esedékessé válik egy szakszerű iPhone szerviz felkeresése.