Az élményajándékok napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ebben persze az is szerepet játszik, hogy több cég is kínálja manapság szolgáltatásait a területen. Akár extra lehetőségeket is igénybe lehet venni, ezzel kedveskedve például a megajándékozottnak. Persze nem mehetünk el a program csapatépítő jellege mellett sem, hiszen gyakran együttműködésre van szükség a feladványok megoldásához. – Tudtuk meg az ÉlőTársasjáték weboldaláról.

Míg egykoron a családi, baráti összejövetelek elmaradhatatlan részei voltak a társasjátékok, addig napjainkban saját történeted főszereplőjévé válhatsz. A mozivászonról, vagy kulturális rendezvények kapcsán is gyakran szóba kerülő szabadulós játékok élő, interaktív programként kínálkoznak, tulajdonképpen bármely korosztály számára. Többféle nehézségi szint közül választhatsz, szem előtt tartva a csapattagok korát, érdeklődési körét.

A szabadulós játékok a maguk élmény-jellegénél fogva gyakran választott ajándékok. Ha tehát olyan meglepetéssel kedveskednél párodnak, vagy legjobb barátodnak, amelyre egy életen át emlékezni fog, akkor ez a program garantáltan jó választásnak bizonyul majd. Élményt adni kétségkívül a legjobb dolog, ráadásul a szabadulószoba lehetővé teszik, hogy a társaság tagjai együttesen vehessenek részt a kihívásokban.

Nem csak a nehézségi szint szerint, hanem a részt vevő csapattagok száma alapján is lehet választani programot. A csapattagok a játék során valószínűleg más és más véleményen lesznek az elvégzendő feladatokkal kapcsolatban, s a nézőpontok ütköztetése sok érdekes szituációt szülhet, jobban megismerve ezzel egymást. A cél persze nem más, mint konszenzusra jutni és egymás véleményét elfogadva, együttesen hozni döntést, amivel sikeresen teljesíthető lesz a küldetés. A mindebben rejlő erőt csapatépítő tréningek és céges rendezvények során is gyakran kihasználják a megrendelők, és a tapasztalatok szerint ténylegesen közelebb kerülhetnek egymáshoz a játékban részt vevők.

Valószínűleg Te is kedveled a kreatív feladatokat, melyek megoldásában a tudásnak, a gyakorlatiasságnak és az együttműködésnek egyaránt szerep jut. Az eleinte összefüggéstelennek tűnő tárgyak és feladványok egy ponton összekapcsolódnak és megmutatják az utat a szabaduló szobából történő kijutáshoz. A játék izgalmas korokba, helyzetekbe, történeti szálakba repít, melyek során a feladatok valóban képesek arra, hogy kiszakítsanak a valóságból, új élményeket adva.