Bár az eljegyzésű gyűrű mindig főszerepet kap, ugyanis ennek az elfogadása a hölgy részéről jelenti az első lépést a házasság felé, nem szabad elfelejteni, hogy van még egy ékszer, amelyik a két szerelmes életének teljes, örökre szóló összefonódását szimbolizálja.
Egyértelműen az arany karikagyűrű az a mesés, csodás tárgy, amelyik mindig azt jelképezi, hogy a viselője igenis megtalálta az igazit, hogy van kihez hazamenjen, hogy a szerelem vagy szeretet még él és természetesen ez egy életre szól.
Ezért is kell észben tartsa a vásárló, ha jó minőségű, esztétikus és mindenekelőtt egyedülálló arany karikagyűrű ékszert akar vásárolni, hogy a választékot alaposan meg kell nézni.
Rengeteg mindenre oda kell figyelni: Ott van az ujjméret, az arany típusa, a minőség, az ár és sok olyan más, amitől bizony az átlag férfi igencsak vakargatja a fejét.
A szempontokat azért is kötelező szemügyre venni, mert ugye a tökéletes arany karikagyűrű megtalálása nem egy lehetőség, hanem egy feladat.
Szerencsére ez az eszköz nagyon népszerűnek mondható napjainkban.
Azonban az is világos, hogy az emberek nem sokat tudnak magáról az aranyról.
A gyűrűk piacán annyira nem is fontosak a részletek, csak pár általános információval érdemes tisztában lenni. Először is azt tanácsos megjegyezni, hogy az arany karikagyűrű színe nem befolyásolja a karátszámát, így annak az árát sem.
Ez tehát azt jelenti, hogy a színarany tartalom ugyanannyi, benne csak más-más ötvözőfémekkel lett kombinálva és ez okozza a színváltozást az kellékben.
Itt azt is ajánlott megjegyeznie a vásárlónak, hogy ahhoz, hogy fehér aranyhoz jusson, palládiumot, ezüstöt vagy nikkelt kell a színaranyhoz kevernie a szakembernek a készítés alatt. És mivel a fehérarany a valóságban inkább szürke, mint fehér, ezért az ebből készült ékszereket általában ródiummal vonják be.
Ez a speciális anyag pedig egy nagyon kemény, abszolút ellenálló magas fényű fém.
Miért is kell ez? Nos, a profik világában köztudott tény, hogy a a színarany igen puha, ezért az ékszer készítésekor muszáj azt más fémmel ötvözni azért, hogy a végtermék, tehát az arany karikagyűrű tartósabb, strammabb legyen.
Mivel az arany karikagyűrű elkészítésekor azt rengeteg mindennel lehet keverni, ötvözni, ezért nem is meglepő, hogy a mai boltokban, áruházakban és internetes webshopokban sok különböző színben kapható ez.
Magyarországon egyöntetűen a legkelendőbb a jól ismert sárga színnel bíró arany karikagyűrű. Emellett persze egyre nagyobb teret nyár a fehér és a rozé színű is.
Az utóbbi, értelemszerűen a rózsaszín aranyat képviseli. Ez sajátos kombinációt takar és rengetegen vannak, akik direkt ezt keresik.