Amint az ember elkezd kicsit a saját lábára állni, máris azon törheti a fejét, hogy mégis milyen otthont alkosson meg saját magának.
A tervezgetés során gyakran olyan aprólékosan megtörténik az elképzelés, hogy már szemünk előtt látjuk a kész épületet, a falfesték pontos színét és a teljes bútorzatot is.
Érdemes az első sugallatra hallgatni, mert általában az a legtisztább és annak nyomán tudjuk a vágyainkat maximálisan kielégítő lakást létrehozni.
Ahogy aztán eljön az idő és belevágunk a megvalósításba, elég gyorsan a falfesték tényleges megvásárlása előtt találhatjuk magunkat.
A döntés azonban nem mindig olyan egyszerű, mint gondolnánk.
Gondolkodjunk nagy távlatokban, mert a minőségi falfesték könnyedén olyan fedést biztosítanak, ami akár hosszú éveken át nem szorul felújításra.
Mindig a helyiség funkciójának megfelelően válasszunk! Az élénk színek ugyanis fokozzák az ember hangulatát, míg a halványabbak nyugtatóan hatnak.
Erre legyünk különös tekintettel a falfesték megrendelése során!
Szerencsére már nem kell külön sok kilométert utaznunk a megfelelő szaküzletbe a beszeszezés érdekében, mert kényelmesen megtehetjük online, akár egy mobiltelefon segítségével is. A falfesték alkalmas a régi felületek átkenésére, de mielőtt bárminek is nekikezdenénk, készítsük elő megfelelően a felületeket!
Nincs szükség a régebbi árnyalat teljes lekaparására, mert az új majd alaposan befedi azt.
A megrepedt és felpattogzott részeket azonban kaparjuk le, majd glett felvitelével alakítsuk ki az egyenletes összefüggő felületet. Amint megszáradt a felhordott anyag, csiszoljuk le simára! Az impregnálást követően, hamarosan mehet is a falfesték rá.
Ha az első réteg nem biztosít teljes fedést, akkor a száradást követően húzzunk rá még egyet. Kül- és beltére egyaránt kapható ideális falfesték.
A kenést egy meszelő, henger vagy szórófej segítheti, az adott körülményektől függően.
A szoba berendezésének függvényében nem mindegy, hogy mégis mekkora szabad felületeket fogunk hagyni.
Vannak, akik szeretik, ha jól látható a fal színe, hiszen az megnyugtatóan hat rájuk vagy éppen növelik a térhatást, míg mások csak alapként használják, amibe aztán a számos díszítőelem, poszterek, faliképek ideálisan bele tudnak illeszkedni.
Bárhogyan is legyen a falfesték, minden esetben kivételes szerepet tölt be, így körültekintéssel kell eljárni a vásárlás során.
Ha nem vagyunk nagy lakberendezők és el sem tudjuk képzelni, hogy egy felújítás során mi volna a tökéletes választás, akkor kérjük ki bátran a szakember véleményét a témában!