Amikor több év után összegyűlik elég pénz és idő is van rá, akkor a ház minden egyes kis részét fel kell újítani, és itt nem kivétel a fürdőszoba sem. Sőt, sokan direkt azért spórolnak, hogy erre tudjanak koncentrálni, mert tudják, hogy ez mennyire fontos helyiség.
Az alap újítások mellett, az új imázsért a fürdőszobai kiegészítők felelnek. Mivel meg kell jegyezni, hogy a helyiség kialakítása, felújítása közel sem olcsó, érdemes olyan tárgyakat megvenni, amelyeknek kedvező az ára.
Sok olyan shop és áruház van már, ahol bizony nem kell egy kisebb vagyont kiadni azért, hogy az ember hozzájusson a fontosabb, mutatósabb tartozékokhoz.
Ha például a teljes átalakításra nincs is lehetőség, akad egy csomó rafinált praktika, amelyek segítségével a lakás ezen lényeges kis darabkája új színben ragyoghat majd, és a lakó úgy érezheti, mintha teljesen kicserélték volna az egészet. Mindez a fürdőszobai kiegészítők mérvadó jellegét élteti.
Nem szabad megfeledkezni a fürdőszobai szettről.
Aki azt akarja, hogy a mosdó környékén minden a helyén legyen, az vegye meg azt a dekoratív fürdőszobaszettet, amelyhez általában tartozik szappantartó, folyékony szappan-adagoló, fogmosópohár és fogkefetartó is.
Ezen fürdőszobai kiegészítők mellett ott vannak a praktikus tárolók is. Sok helyen jelent gondot, hogy ami nem fér el máshol, az a fürdőben kap helyet. Egyesek igen csodálkozva tekintenek arra a vizes helyiségre, ahol ott van például a vasalódeszka, a ruhaszárító, a felmosószett vagy a partvis.
Aki tényleg nem tudja ezeket máshova eltenni, próbálja meg azokat elrejteni. Egy erre a célra kialakított, keskeny, ugyanakkor magas szekrény még a legkisebb fürdőszoba sarkában is elfér. Rengetegen éltek már ezzel a roppant leleményes megoldással.
Továbbá a fürdőszobai kiegészítők táborát erősítik a növények. Teljesen igazuk van azoknak, akik úgy vélik, hogy semmi sem fokozza jobban a természetesség érzetét, mint a természet közelsége. Nem szabad félni a szobanövénytől ebben a helyiségben.
Sokszor ezek a leginkább tökéletes fürdőszobai kiegészítők. Attól sem szabad meglepődni, hogy egy buja esőerdőben érzi majd itt magát az idelátogató. Illetve tényként kezelendő, hogy megannyi növény hálás a párás környezetért, az egyetlen feltétel, hogy legyen számukra kellő fény.
Persze ha itt megvan minden, csak épp a napfény nem, akkor ott vannak a művirágok is.
Valamint a fürdőszobai kiegészítők tekintetében említést érdemelnek a gyakran elfelejtett kiegészítők is. Például a könyvek vagy az üveges fotók maradjanak csak a szobában, de a fára vagy textilre festett olajképek, vagy cserépszobrocskák, vázák jöhetnek bátran a fürdőszobába.