Ki ne tapasztalta volna már a derékfájást vagy a gerinc panaszokat? Aki irodában dolgozik és egész nap egy helyben ül, annak bizonyára ez nem új dolog. Azonban az idősebbek is gyakran panaszkodnak erre. A deréktámasztó párna nagy segítséget jelent ezen a téren, ugyanis sok esetben meg is előzheti vele a derékfájást. Ez azért jó, mert nem kell megvárni, míg a helyzet annyira súlyos lesz, hogy folyamatos fájdalomra kell ébrednie.
A szóban forgó derékpárnát egy új-zélandi gyógytornász fejlesztette ki és napjainkban számos gyógytornász kedvenc kiegészítőjévé vált. A deréktámasztó párna segít abban, hogy egyenesen üljön, ezáltal megelőzi a derékfájást és a gerinc egyenességét is. A gerincferdülés is kellemetlen panaszokkal járhat nemcsak gyerek, hanem felnőtt korban is. Éppen ezért meg kell tenni mindent, amivel enyhítheti a tüneteket és a megfelelő görbületet biztosíthatja.
Aki sokat ül autóban a munkája miatt, az nyugodtan használhatja a vezetés során. Irodaszékbe, fotelba vagy egyéb helyeken is könnyen használható. A deréktámasztó párna színe fekete, tehát elegáns és senkinek sem tűnik majd szembe. A vászon, cipzáras huzat levehető gond nélkül, ha épp ki szeretné mosni. Egy olyan tépőzár van rávarrva, amivel egyszerűen rögzíthető a székekhez vagy bármilyen üléshez. Egy másik hasznos készülék, ami javítja az egyének életminőségét, a járóbot.
Azonban ez nem egy akármilyen bot, hiszen összecsukható, és a magassága is állítható. Az idősek számára tökéletes kiegészítő, elvégre amellett, hogy praktikus és kevés helyet foglal, természetesen segít a stabil járkálásban is. Az is előfordulhat, hogy egy fiatalabb egyénnek van erre szüksége, mert épp balesetből épül fel, vagy valamilyen terápiát végez, és még nem elég erős ahhoz, hogy segítség nélkül járkáljon. Az összecsukható járóbot számukra is kitűnő kiegészítőnek minősül.
Mivel a bot magassága állítható, egyetlen modellt lehet megvásárolni, ami mindenkinek megfelel. A hangtompítós botvéggumi pedig gondoskodik arról, hogy senki ne érezze magát kellemetlenül, amikor a saját botját hallja kopogni a parketten vagy bárhol máshol. Összecsukva csupán 31 cm hosszúságú. Terhelhetősége 100 kg, a súlya pedig roppant könnyű, hiszen mindössze 350 g. Nem jelent tehát megterhelést a táskában cipelve sem.
Mivel közelednek az ünnepek, érdemes meglepni a szülőket vagy nagyszülőket egy olyan kiegészítővel, aminek valóban hasznát veszik. A járóbot pontosan ilyen ajándéknak minősül, tehát biztos lehet abban, hogy a pénzét olyan dolgokra költi, amelyek megkönnyítik a mindennapokat.